Novitaz

Castle Stones vloeren

innovatieve monumentale stenen

Castle Stones & Novitaz

In onze showroom in Medemblik hebben wij de volgende prachtige Castle Stones vloeren liggen. De Castle Stones Dallen, De Bricks en de Dallen Paris in de kleur Brown-Grey. Onze vaste Castle Stones vloeren legger heeft de vloer vakkundig gelegd, en is een lust voor het oog. Kom je snel eens kijken?
De m2 prijs van een Castle Stones vloeren is €160,-

Castle-Stones Dealer

Novitaz is dealer van Castle-Stones in West Friesland. Castle Stones vloeren hebben een uitstaling uit het verleden en zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Vraag naar alle mogelijkheden. Wij staan altijd voor je klaar voor het juiste advies. De koffie of thee staat klaar.
Maurits Simonette - de bedenker van Castle Stones

MIJN LIEFDE VOOR HET VERLEDEN

Portugal - land van graniet, gigantische rotsen, ravijnen, watervallen, baaien en stuwmeren - is het land waar ik ben opgegroeid. Als kind speelde ik daar in sprookjesachtige kastelen van kennissen van mijn ouders. Terug in Nederland leerde ik schilderen van mijn oma, en mijn moeder bracht me de techniek van modelleren en mallen maken bij.

Daarna begon ik als zelfstandig ondernemer met het maken van beelden en kunstobjecten. In die tijd leerde ik heel veel van allerlei soorten materialen die me inspireerden. Ik ben opgevoed door het verleden, daarin vond ik mijn inspiratie en blijvende verwondering.

Castle stones is nu een feit.

Maurits Simonette

Elke vloer is uniek

Innovatieve monumentale stenen

De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek."De Castle Stones collectie bestaat momenteel uit tien modellen: Dallen, Dallen Paris, Loft, Bricks, Big Bricks, Oak Bricks, French Bricks, Cobble Stones, Terra Stones en Versailles.Castle stones vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming!
Castlestones-Dallen-Vloer
Bricks-Castle-Stones
Reproductie oude bakstenen

Bricks by Castle Stones

De serie Bricks zijn reproducties van de oude Engelse en Nederlandse bakstenen die in deze vorm niet meer geproduceerd worden. De originele exemplaren, Waaltjes genaamd, zijn het oudste geprefabriceerde bouwelement dat uit kleihoudend leem gevormd en gebrand werd in de kleuren rood en geel. Dankzij onze innovatieve materialen en productiewijze kunnen wij deze stenen produceren met dezelfde uitstraling in hedendaagse kleuren.

Maten: ca. 4,5 x 12 cm tot 4 x 15 cm

Dallen-Castle-Stones
stijlvol

Castle Stones Dallen

Dallen is een stenenserie met een robuust en authentiek karakter die in wildverband gelegd wordt. De serie wordt door de kunstenaar steeds verder uitgebreid. Hij reist naar Frankrijk en selecteert daar de mooiste originele stenen uit antieke collecties.
De Dallen komen uit monumentale gebouwen, kloosters, kerken en komen oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne. Omdat de stenen vroeger niet exact op maat gemaakt werden, bestaat er een enorme verscheidenheid aan maten (meer dan 130 verschillende vormen en maten, welke variëren van ca. 28 x 31 cm tot 90 x 132 cm).
Tegels met een vaste maat

Dallen Paris

Dallen Paris is een model met een robuust en authentiek karakter in één vast formaat. De Dallen Paris tegelvloer komt net als Dallen uit monumentale gebouwen, kloosters en kerken en komen oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne.

De Dallen Paris vloer ligt in onze showroom in Brown Grey!

Omdat Dallen Paris een vaste maat heeft (ca. 120 x 60 cm) en niet in wildverband word gelegd, heeft deze vloer ten opzichte van Dallen een strakkere uitstraling.
De m2 prijs van deze Castle Stones vloer is excl. leggen €160- per m2.

Castel Stones Dallen Paris
Loft-Castle-Stones-Vloer-Novitaz
Grotere stenen

Loft

Model Loft bestaat voornamelijk uit grote stenen.
Ze zijn met de hand gebrand en gehamerd waardoor ze een strakke maar oude uitstraling krijgen. De stenen worden vrijwel altijd in wildverband gelegd waarbij er passtukken moeten worden gemaakt. Deze variëren in maat omdat ze aangepast worden aan het legwerk.
Dit geeft de vloer zijn eigen unieke uitstraling en maakt dat geen vloer hetzelfde is.

Maten: ca. 91 x 91 cm | 123 x 59 cm | 123 x 78 cm | 123 x 90 cm

Sfeer van een oude parketvloer

Oak Bricks

Model Oak Bricks is tijdloos en straalt de sfeer van de oude parketvloer uit. Als visgraat gelegd brengt deze vloer diepte en levendigheid in een kamer. Samen met de moderne techniek en gebruiksvriendelijkheid van Castle Stones, mag deze vloer gerekend worden tot een moderne klassieker.

De Oak Bricks collectie bestaat uit 240 verschillende modellen in een standaard formaat.

Maten: ca. 5 x 19 cm

Oak-Bricks-Castle-Stones.Medemblik
French-Bricks-Castle-Stones
Ook voor aan de wand

French bricks

De French Bricks zijn stenen met een eeuwenoud karakter, geïnspireerd op de Dordogne.

Deze stenen worden verlijmd in stroken met iedere strook een andere breedte. De stenen zijn zo gemaakt dat als ze vlak worden verlijmd, de voorkant van de steen verspringt ten opzichte van de andere stenen.

Maten: breedtes van ca. 5, 8, 11 en 12 cm x lengtes van 9 tot 38 cm

Kasseien of kinderkopjes

Cobble Stones

De Cobble Stones (kasseien of kinderkopjes) zijn kleine stukken natuursteen die na bewerking worden gebruikt voor het verharden van wegen. De naam kinderkopje duidt op de grootte. Een mooie collectie stenen die men willekeurig of in steensverband kan leggen. De Cobble Stones collectie wordt geproduceerd in een standaard formaat.

Maten: ca. 19 x 13,5 cm

Cobble-stones-Castle-Stones
Terra-Stones-Castle-Stones
Nederlandse trots

Terra Stones

De Terra Stones zijn onze Nederlandse trots. Ze zijn gebaseerd op één van de eerst gebakken stenen (Estrikken). Dit is een uit klei gemaakte plavuis die terug te zien is op schilderijen van onze grootmeesters zoals Rembrandt en Van Gogh. Vroeger werden deze gemaakt van klei en daardoor was men beperkt tot de kleuren rood en geel maar dankzij onze innovatieve materialen en productiewijze, kunnen wij deze stenen produceren in hedendaagse kleuren met dezelfde uitstraling.

Maten: ca. 20 x 20 cm

Inspiratie houten panelen uit Frankrijk

Versailles

Model Versailles is vernoemd naar het beroemde paleis van Versailles in Frankrijk. In 1684 werden deze (oorspronkelijk) houten vloerpanelen geïntroduceerd, speciaal ontworpen voor Lodewijk de Grote. Het gebruik van deze vloerpatronen nam vanaf die tijd een grote vlucht en werd toegepast in vele kastelen en landgoederen. Versailles is tijdloos en straalt de sfeer van de oude parketvloer uit. Deze vloer mag gerekend worden tot een moderne klassieker want het patroon brengt diepte en levendigheid in een kamer.

Maten: ca. 94 x 94 cm

Versailles-Castle-Stones
Relief-steen-Castle-stone
Handwerk

Reliëf stenen

De kunstenaar ontwikkelt deze stenen zelf door eerst het reliëf uit de steen te hakken en vervolgens de passende structuur in de steen te maken.
Bij een grote bestelling is het mogelijk om een steen met uw eigen ontwerp te bestellen!

IK MAAK MIJN HUIS NOVITAZ